HAVUÇLU REVANİ
MALZEMELER:
4 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı robotta iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet havuç (rendenin iri tarafından rendelenmiş) 1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı robotta iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet havuç (rendenin iri tarafından rendelenmiş) 1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp,soğutun.
Yumurta ve şekeri 2- 3 dakika mikserle çırpın.
Havuç rendesi,ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya koyup soteleyin,ılıtın.Çırpılan yumurtanın üzerine havuç rendesini ve geri kalan tüm malzemeleri ilave edip,tekrar çırpın.
Yağlanmış borcam tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekip,soğuyunca servis edin ..
Yumurta ve şekeri 2- 3 dakika mikserle çırpın.
Havuç rendesi,ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya koyup soteleyin,ılıtın.Çırpılan yumurtanın üzerine havuç rendesini ve geri kalan tüm malzemeleri ilave edip,tekrar çırpın.
Yağlanmış borcam tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekip,soğuyunca servis edin ..
kıvamı görüntüsü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilaşağıdan limonatayı, yukarıdan revaniyi alıp hayali bi keyf yaptım ellerine sağlık :)
YanıtlaSil