RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA
MALZEMELER:
1 yumurta (akı içine sarısı üzerlerine)
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İÇ HARCI:
Beyaz peynir
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
Mavi haşhaş
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamuru yarım saat mayalandırın.Mayalan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyükçe açın.Dört tarafına resimdeki gibi çizikler atın.Orta kısmına peynir koyup kesilen birer uçlarından aynı yönde yarım katlayıp ortaya yapıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin..
eline sağlık, bir ara milföyden yapıyorduk
YanıtlaSil