HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TAKİPÇİLERİM SİZLERE BUGÜN KAVUN KABUĞU REÇELİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM TARİFİ FACE ARKADAŞIM SEVİNÇ HANIMIN SAYFASINDA GÖRDÜM O FARKLI BİR KAVUN TÜRÜYLE YAPMIŞTI .BEN SADECE O TARİFE LİMON TUZU VE LİMON SUYU EKLEYEREK YAPTIM .TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SEVİNÇ HANIMCIM.
TARİFİMİZ ŞÖYLE :
TARİFİMİZ ŞÖYLE :
KAVUN KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER :
1 Orta büyüklükte kavunun dış tarafı soyulmuş kabukları
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 parça limon tuzu
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Kavun kabuklarını 1,5--2 cm büyüklüğünde doğrayın .Üzerine şekeri ve suyu ilave edip yüksek ısıda kaynatın,Kaynayınca ocağın altını kısın,ağı ağır pişsin,arada bir çalkalayarak karıştırın Reçel kıvamına gelince limontuzu ve limon suyunu ilave edin 1-2 taşım daha kaynatın.Ocağı kapatın soğuyunca ister tatlı ister reçel gibi kahvaltıda tüketin :))
kavun kabukları nasıl öyle jöle gibi olmuş çok ilginç :) karpuzda öyle oluyordu değil mi? elinize sağlık.
YanıtlaSilLimon ve limon tuzu reçeli ekşi yapmıyormu
YanıtlaSilLimon ve limon tuzu reçeli ekşi yapmıyormu
YanıtlaSilKullanılan miktarlar çok değil o yüzden yapmıyor :)))))
YanıtlaSil