ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER:
3 yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt ölçüler ince belli bardakla
ÜZERLERİNE :
1 yumurta
İÇ HARCI:
125 Gr kadar beyaz peynir.(rendelenmiş)
1 domates (küçük doğranmış)
2 haşlanmış patates (rendelenmiş)
Tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Yağı ve sütü çukur bir kase içinde karıştıralım.
İlk yufkayı tezgaha serip hertarafına bu sostan sürelim.
İkinci ve üçüncü yufkayı da üst üste koyarak her kata bu sostan sürelim.Önce karşılklı üst üste gelmeyecek şekilde karşılklı katlayalım .
İlk yufkayı tezgaha serip hertarafına bu sostan sürelim.
İkinci ve üçüncü yufkayı da üst üste koyarak her kata bu sostan sürelim.Önce karşılklı üst üste gelmeyecek şekilde karşılklı katlayalım .
Diğer iki kenarları da ortada birleştirip kare haline getirelim Kenarlarında çok az boşluk kalacak şekilde iç harcımızı yayalım.
Karşılıklı köşeleri ortaya getirip zarf gibi katlayalım.
Resimde görüldüğü gibi 16 üçgen parçaya bölelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine serelim Bu haliyle derin dondurucuda 3 saat bekletelim.Dolaptan çıkarır çıkarmaz çözdürmeden Çatalla karıştırdığımız yumurtayı üzerlerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim...
Karşılıklı köşeleri ortaya getirip zarf gibi katlayalım.
Resimde görüldüğü gibi 16 üçgen parçaya bölelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine serelim Bu haliyle derin dondurucuda 3 saat bekletelim.Dolaptan çıkarır çıkarmaz çözdürmeden Çatalla karıştırdığımız yumurtayı üzerlerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim...
çok güzel resimlemişsin canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ,çok güzel görünüyor .
YanıtlaSil