4 Temmuz 2014 Cuma

BİR HAMURDAN KREM PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇASI VE SUCUKLU POĞAÇA







HAYIRLI AKŞAMLAR BLOGCANLARIM VE TÜM TAKİPÇİLERİM SİZLERE NEFİS BİR POĞAÇA TARİFİ PAYLAŞIYORUM SAHUR İÇİN YAPMANIZI ÖNERİRİM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR SEVGİLERİMLE ...

BİR HAMURDAN 

KREM PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇASI VE SUCUKLU POĞAÇA

 

MALZEMELER:

2 yumurta (birinin sarısı üstüne süt veya yağ ile inceltilmiş)
100 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2  tepeleme
yemek kaşığı  krem peynir
1 ince belli çay bardağı ılık su ve süt karışımı
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
 

İÇİNE: 

 Büyük baton sucuktan yeteri kadar dilimlenmiş sucuk 



YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat dinlendirilir.Hamurun yarısıyla D şeklinde içi boş poğaçalar,yapılır üzerine yumurta sarısı sürülür .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Diğer yarısıyla da iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır yuvarlanır..Ortasına dilimlenmiş bir dilim sucuk koyulup,bastırılır,tepsiye dizilir.Kenarlarına yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilirler. sucuklu olan poğaçalara  pişirilirken kaşık yardımıyla bastırılır.sucuklar gömülü kalsın diye :))


AFİYET OLSUN....




1 yorum:

  1. merhaba
    elinize sağlık nede güzel görünüyorlar ye beni ye diye bağırıyorlar adeta :)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...