HAYIRLI AKŞAMLAR BLOGCANLARIM VE TÜM TAKİPÇİLERİM SİZLERE NEFİS BİR POĞAÇA TARİFİ PAYLAŞIYORUM SAHUR İÇİN YAPMANIZI ÖNERİRİM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR SEVGİLERİMLE ...
BİR HAMURDAN
KREM PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇASI VE SUCUKLU POĞAÇA
MALZEMELER:
2 yumurta (birinin sarısı üstüne süt veya yağ ile inceltilmiş)
100 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tepeleme yemek kaşığı krem peynir
1 ince belli çay bardağı ılık su ve süt karışımı
1 paket instant maya
2 tepeleme yemek kaşığı krem peynir
1 ince belli çay bardağı ılık su ve süt karışımı
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Büyük baton sucuktan yeteri kadar dilimlenmiş sucuk
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat dinlendirilir.Hamurun yarısıyla D şeklinde içi boş poğaçalar,yapılır üzerine yumurta sarısı sürülür .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Diğer yarısıyla da iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır yuvarlanır..Ortasına dilimlenmiş bir dilim sucuk koyulup,bastırılır,tepsiye dizilir.Kenarlarına yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilirler. sucuklu olan poğaçalara pişirilirken kaşık yardımıyla bastırılır.sucuklar gömülü kalsın diye :))
merhaba
YanıtlaSilelinize sağlık nede güzel görünüyorlar ye beni ye diye bağırıyorlar adeta :)
sevgiler