3 Kasım 2016 Perşembe

Terbiyeli zeytinyağlı kereviz yemeği













Terbiyeli zeytinyağlı kereviz yemeği

 

Malzemeler:

3 adet orta büyüklükte kereviz
2 orta boy havuç
2 adet orta boy patates
8-9 adet arpacık soğan
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
3 diş sarımsak
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 tutam kereviz sapı
1 tutam körpe yelerlerinden kereviz yaprağı
Tuz,karabiber
1 su bardağı tavuk suyu tercihen
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı

Terbiyesi:

1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı içme suyu

Yapılışı:

Düdüklü tencerede yeteri kadar zeytinyağında doğranmış soğan,sarımsak ve doğranmış havuclarda ilave edilip sotelenir.
üzerine aynı büyüklükte doğranmış patatesler,kerevizler ve kereviz sapları ilave edilir.biraz daha sotelenir.Üzerine rendelenmiş limon kabuğu rendesi karabiberi bezelyesi de konur Küçük bir kap içinde terbiye malzemeleri çırpılır,üzelerine ilave edilir.Şekeri tuzu tavuk suyuda konur karıştırılır.en son kereviz yaprakları da ilave edilip,düdüklünün kapağı kapatılır.düdük fıslayınca düdük indirilir 15 dk kadar pişirilir..

Afiyet Olsun..

2 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...