4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 ince belli çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Krema için :
1 paket toz şanti
1 büyük çay bardağı soğu süt
Yapılışı.
Önce yumurta ve şeker sonra sırayla diğer malzemeler eklenerek çırpılır.
Büyük boy yuvarlak borcam tepsiye dökülür.
Önceden ısınmış 180 derece fırıda kızarıncaya kadar pişirilir .
Şerbet malzemeleri kaynatılır ılıtılır..
Ilıyan tatlıya ılık şerbet dökülür.
Çırpılmış şantı ile istenilen şekilde süslenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.