Yumurtalı çiriş otu kavurması
Malzemeler:
2 adet orta boy soğan
Yarım kg çiriş otu
Sıvıyağ,tuz,karabiber
Toz kırmızı biber,pul biber
4 adet yumurta
Yapılışı:
Öncelikle çiriş otlarını ayıklayıp,yıkıyoruz.İstediğimiz büyüklükte doğrayıp süzgeçe alıyoruz.Ardından tava veya tencereye yeteri kadar sıvı yağ döküp üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek pempeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine
çiriş otunu da ekleyip tavanın kapağını kapatıp otun biraz kendini
bırakıp çökmesini bekliyoruz.Otlar kendini çekince orta ateşte
kavuruyoruz.yaklaşık 15 -20 dk sürüyor gerekirse yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyebiliriz.Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.Son olarak yumurtaları içine
kıracak kadar otun aralarına boşluklar oluşturup yumurtaları kırıyoruz ve
dağıtmadan pişmesini bekliyoruz.Sonrasında porsiyonluk olarak servis
ediyoruz.
Ben de kavurup sarımsaklı yoğurtla servis yapıyordum. Yumurtalısı da eminim çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil