Hayırlı akşamlar blogcanlar ve tüm takipçilerim.Sizlere harika bir şekerpare tarifi paylaşıyorum .Denemenizi öneririm.Sevgiler
ŞEKERPARE
MALZEMELER:
1 yumurta
150 gram yumuşak margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
150 gram yumuşak margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ:
2 su bardağı şeker
2.5 bardak su
1 kaç damla limon suyu
2.5 bardak su
1 kaç damla limon suyu
ÜZERİNE:
Bütün fındık
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Yuvarlak şekil verilir yağlı tepsiye dizilir.Üzerlerine fındık batırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Şerbet yapılır.Soğutulur.
Tatlı sıcakken üzerine dökülür.
Yuvarlak şekil verilir yağlı tepsiye dizilir.Üzerlerine fındık batırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Şerbet yapılır.Soğutulur.
Tatlı sıcakken üzerine dökülür.
Elinize sağlık en sevdiğim tatlılardan biridir sevgiler...
YanıtlaSilşekerpare favori tatlımdır ellerinize sağlık
YanıtlaSil