HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM.BU SENE Kİ KURBAN BAYRAMINDA BİZİM EVDE İKİ ÇEŞİT TATLI VARDI. BİRİ BUYDU BİR TEPSİ ÇIKIYOR KALABALIKSANIZ ÖNERİM İKİ ÖLÇÜ YAPMANIZ. BEN HAMURU BEKLETMEDİM BEKLETİRSENİZ DAHA İRİ OLACAKTIR SEVGİLERİMLE TARİFİMİZ ŞÖYLE:
SUSAMLI ÇİÇEK TATLI
MALZEMELER:
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un yaklaşık 2 silme su bardağı
1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un yaklaşık 2 silme su bardağı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla bir cm. kalınlığında açın. Çiçek şeklinde bir kalıpla şekiller kesin,çıkarın.Her bir çiçeğin ortasınıda küçük bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
Üzerlerine yumurta akından sürüp susama batırın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Pişen tatlıları soğutun.
Üzerlerine yumurta akından sürüp susama batırın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Pişen tatlıları soğutun.
Şerbet için su ve şekeri kaynatın.Kaynadıktan sonra 7-8 dk daha kaynatın Ocak tan indrmeden 3-4 dk önce limon suyunu ilave edin.. Tatlıları, sıcak şerbetin içine dörder ,beşer atıp,önlü arkalı bastırın.biraz bekletip,içinden alın tepsiye sıralayın.bekletin. Bütün tatlıları bu şekilde tatlıya batırıp çıkarın,tepsiye dizin üzerine kalan şerbeti gezdirin.Bir gün bekletin ve servis edin...
Sema hanım sayfanız maşallah öyle dolu dolu ki bak bak bitmiyor :)
YanıtlaSilMaharetli hanımsınız vesselam :)