EVDE CAĞ KEBABI
MALZEMELER:
8 kilo kemiklerinden ayrılmış kuzu but
9-10 adet orta boy ince yarım ay şeklinde kesilmiş kuru soğan
Karabiber,pul biber,tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle
etler önlü arkalı tuzlanır bekletilir.Soğanlar baharatla buluşturulup
iyice el yardımıyla ovarak ezilir..Etler tek tek alınır üzerlerine birer
kat et ve soğan olmak üzere üst üste bir kabın içine konulur bu şekilde
üzeri kapatılır.
En az 3-4 saat marine edilir Sürenin sonunda
resimde görülen şişe takılır.Etler bitince iyice sıkıştırılır.Sabitlenir
Yakılan odun ateşinin önünde çevire çevire pişirilir Piştikçe cağa (1ci
resimde görülen şiş) kesilerek geçirilir.
Çok güzel bir tarif olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil