KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ
MALZEMELER:
6 adet el açması yufka
SOS İÇİN:
1,5 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
İÇ HARCI:
6 adet orta boy kuru soğanYarım kilo dana kıyması
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz-karabiber-kişniş-kimyon-pul biber
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Kuru soğanları soyup,yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencereye soğanları koyalım, sıvı yağ ilave edelim ve kavurmaya başlıyalım. Soğanlar kavrulmaya başlayınca kıymayı ilave edelim ve güzelce sürekli karıştırarak kavuralım. Tuzu,şekeri ve baharatları ilave edelim karıştıralım.Bir kaç dk daha pişirip, kavrulunca ocaktan alalım,ve soğutalım.Bir kabın içinde sos malzemelerini karıştırıp,hazırlayalım.
Yufkamızın bir tanesini serelim ve bolca hazırladığımız sostan sürelim, diğer yufkayıda üzerine yerleştirelim ve yine sostan sürelim.Sekiz üçgen parçaya bölelim.Soğumuş olan harçtan geniş olan kenara koyup sigara böreği gibi saralım.Böreklerin orta kısmını bıçak ile keselim. ve üzerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim..
çıtır çıtır çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYufka börekleri çok güzel oluyor eline sağlık canım
YanıtlaSil