Kravat poğaçanın yapılışı:
KRAVAT POĞAÇA
MALZEMELER:
2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemak kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya
Aldığı kadar un
İÇ HARCI:
Beyaz peynir
ÜZERLERİNE:
Susam ve çörekotu
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat mayalandırılır.
Mayalan hamur bezelere ayırlır.Merdane yardımıyla açılır 4e bölünür resimlerde görüldüğü gibi şekillendirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Çok güzel görünüyor. Eminim tadı da güzeldir:)
YanıtlaSilİlk fotoğrafı görünce arı zannetmiştim. Sevimli göründüler.
YanıtlaSil