KARPUZLU LİMONATA
MALZEMELER :
1 adet limon kabuğu ve suyu
1 kalın dilim karpuz (rondoda çekilmiş hali 2 su bardağı)
1 çay bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı soğuk su
YAPILIŞI:
Limonu
rendeleyip kabuklarını toz şekerle birlikte ovuşturarak aromasını çıkarın.
Üzerine sıcak suyu ve limonun suyunu sıkıpkarıştırarak şekeri eritin Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın. Dilimleyerek robotta püre haline
getirin. Limonlu karışıma ekleyip karıştırın.Üzerine suyu ekleyin tekrara karıştırın Benim karpuzum çok tatlıydı 3 su bardağı suyu kaldırdı Sizde şekerini ve suyunu kendi karpuzunuza göre ayarlayın Bir süzgeç yardımıyla posasını süzüp suyunu
alın.Buzdolabında soğutup soğuk soğuk servis edin ...
Görüntü şahane bunu görünce ben de yapsam mı diye düşünmemek elde değil.
YanıtlaSilAmannn ne kadar güzel olmuşlar.. Sema cığım benim ki çakmaymış meğer.. ellerine sağlık.. AYNUR YILDIZ KARATAŞ
YanıtlaSilhiç denemedim ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil