MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
MALZEMELER:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
Paket üzerindeki ölçülerde şeker ve su
MUHALLEBİSİ:
6 su bardağı süt
2 yemak kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN :
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kemalpaşa tatlısı paket üzerindeki tarife göre pişirilir.Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak
üzerine süt eklenir, karıştırılarak pişirilir.Kup veya kaselerin altına bir veya iki adet pişmiş tatlıdan konur.Üzeri muhallebiyle kapatılır.Ortasına 1 tane daha tatlı konulup hindistan ceviziyle süslenir Soğuduktan sonra servis edilir..
Ellerine sağlık bende yaptım
YanıtlaSilOfff offf sabah sabah bu tatlıyı görmek beni kendimden geçirdiiiiii :)
YanıtlaSilÇok ama çok severim akşam yapsam mı ne? :)
Ellerinize sağlık
cok guzel bır lezzettır elıne sağlık semacım
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSil