ELVEDA ÇORBASI
MALZEMELER:
1 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı arpa şehriye
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvıyağ
ÜZERİNE SOS:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
BİRİNCİ TERBİYE:
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
İKİNCİ TERBİYE:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Tencereye çok küçük doğranmış veya robotta kıyılmış soğan eklenir,pembeleştirilir.Üzerine salçası konup birlikte salçanın kokusu gidene kadar kavrulur.Üzerine yeteri kadar su ilave edilir yaklaşık (4-5 su bardağı)
kaynatılır.Kaynadığı zaman içine şehriye ilave edilir Bir kap içinde ilk terbiye malzemeleri ,,çırpılır.üzerine çorbanın sıcak suyundan ilave edilerek ılıklaştırılır.çorbaya katılır.Bir kase içinde yumurta sarısı ve limon suyu çatalla çırpılır çorbanın üzerine ilave edilir tuzu da atılır biriki taşım daha kaynatılır.
Tereyağında nane yakılır ister ayrı ayrı tüm tabaklara servis esnasında dökülür.İster tümü tencereye dökülüp karıştırılır...
ısmı guzelmıs kendıde oyledır ellerıne sağlık
YanıtlaSilDeğişik bir çorba olmuş ama neden veda çorbası
YanıtlaSil