Tavada yalancı su böreği
Malzemeler
2 adet el açması yufka
****
2 adet yumurta
100 gram eritilmiş tereyağ
1 tutam tuz
İç malzeme
Lor
Maydanoz
250 ml soğuk su
Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritip ılıyınca içine yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
Sonra bir yufkayı alıp, temiz bir tezgahın üzerine serip. Bir fırça
yardımı ile yumurtalı yağ karışımını yarısını yufkanın her tarafına gelecek
şekilde sürün.
Sonra yufkayı bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün.
Ortadan ikiye böldüğünüz yufkanın bir parçasına iç harctan serperek koyun.Sonrada onları yuvarlak yani kesilmeyen kısımdan başlayıp rulo yaparak
sarın.
Tavaya ortadan başlayıp yuvarlak yaparak dolayın.
Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp, tavadaki yufkaların etrafına sarın(.Ben geceden yaptım buzdolabında beklettim)
Ertesi sabah'' tavadaki böreğin üstüne soğuk suyu gezdirin'' 5 dakika bekletin .(Sizler buzdolabında bekletmeden de yapabilirsiniz)
Sonra üste elinizi koyup veya bir tabak yardımıyla tavada ki fazla suyun hepsini geri dökün.Kenarlarından 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirerek pişirmeye başlayın.
Önce orta ateşte altını kızartın, Sonrada kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
Sonra bir tabak yada kapak ile ters çevirip (Çevrilen kısmın yağlanmasına gerek yok )üst bölümünü de aynen önce orta ateşte kızartın. Sonra kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.