Çikolatalı köpük tatlısı
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
Yarım su bardağı toz şeker ( isteyen daha fazla koyabilir)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yapılışı:
Sütü tencereye alıp, nişasta, un, kakao ve şekeri koyup orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Kaynayınca içine vanilya ve çikolatayı koyup karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.
Çikolata eriyince mikserle yüksek devirde 6-7 dakika çırpın. Ne kadar iyi çırparsanız tatlının kıvamı o kadar güzel olur.
İyice çırptığınız tatlıyı, kaselere boşaltıp, oda sıcaklığına gelince. buzdolabına yerleştirip iyice soğutarak servis edin.
Not=Kullanılacak un ve nişastayı kaşıkla ölçerken, kaşığı ne tepeleme ne de silme doldurmayın. İkisinin ortası olacak.Muhallebi piştiğinde korkmayın koyu kıvamda olmayacak çırptıkca ve bekleyince kıvamını bulacak
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.