Nohutlu pirinçli semizotu yemeği
1 demet semizotu (temizlenmiş hali tarttım 400 gr)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış Nohut,
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 adet kabuğu soyulmuş domates
Sıvı yağ
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı oda ısısında su,
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz.
Yapılışı
Semizotunu yıkayıp temizleyip ince ince doğrayın,
Yeteri kadar sıvı yağda yarım ay yani ince piyazlık doğanmış soğanı ve sarımsakları kavurun,
Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ,domatesi ve karabiberi ekleyip 1-2 tur daha kavurun .
Semizotunu ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin,
Pirinci,tuzu ve suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin,(20 25 dk)
Nohutunu ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.