20 Haziran 2019 Perşembe

Nohutlu,pirinçli semizotu yemeği



Nohutlu pirinçli semizotu yemeği

Malzemeler

1 demet semizotu (temizlenmiş hali tarttım 400 gr)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış Nohut,
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 adet kabuğu soyulmuş domates
Sıvı yağ
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı oda ısısında su,
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz.

Yapılışı

Semizotunu yıkayıp temizleyip ince ince doğrayın,
Yeteri kadar sıvı yağda yarım ay yani ince piyazlık doğanmış soğanı ve sarımsakları kavurun,
Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ,domatesi ve karabiberi ekleyip 1-2 tur daha kavurun .
Semizotunu ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin,
Pirinci,tuzu ve suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin,(20 25 dk)
Nohutunu ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.
 
 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.