Acılı ezme
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 sivri acı biber
1 iri diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber veya isot
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle rondoya soğanı alarak ince olana kadar çekin.
Sonra soğanın suyunu bir tel süzgeçe alarak kaşıkla bastıra bastıra süzün,karıştırma kabına alın.
Ardından sivri biber, sarımsak ve maydanozu da ilave ederek onları da parçalayın ve soğanların üzerine alın.
Domatesleri ekleyin ve bir kaç tur rondodan geçirin ve karıştırma kabına alın..
Salçaları, baharatları, tuz, limon ve zeytinyağını da ilave ederek karıştırın.
**Sema'nın tavsiyesi** bir kaç saat dolapta soğutun öyle servis edin ve tüketin çok daha lezzetli gelecektir
**Sema'nın tavsiyesi** bir kaç saat dolapta soğutun öyle servis edin ve tüketin çok daha lezzetli gelecektir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.