14 Kasım 2014 Cuma

HAVUÇLU MANDALİNALI YUMUŞAK KEK










HAVUÇLU,MANDALİNALI YUMUŞAK KEK

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt (ince belli)
Yarım çay bardağı mandalina suyu (1 mandalina)
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım çay kaşığı tarçın (daha fazlası arzuya kalmış)
1 avuç kadar ceviz kırığı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un


YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçerisine sırayla sıvı yağ,mandalina suyu,süt rendelenmiş havuç,tarçın ve ceviz kırığı eklenir,karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenerek bikaç dakika daha karıştırılır.Margarinle yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılır. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN...










3 yorum:

  1. Çok severiiimm,elinize sağlık.Benim kekim hep çatlıyo ya bide ortası kabarıyo kenarları biraz daha alçak kalıyo,sizinki eşit kabarmış ve hiç kabuk olmamış.Ne yaptıysam olmadı fırından mı acaba ki.Maşallah diyim de nazar olmasın:)

    YanıtlaSil
  2. Aldığım mandalinalar ekşi çıkınca bugün toz şekerle birlikte rondodan geçirdim... Dondurucumda da rendelenmiş havucum var... Toplanan cevizler dışarıda masa üstünde kırılmayı bekliyor... Yaaniii... bu keki yapabiliriiim :)))

    YanıtlaSil
  3. Görünüşü güzel yaptığımzaman yumuşacıktı bu tarifi hiç unutmicam elerinize sağ

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.