HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM.BUGÜN SİZLERE MAYASIZ VE ÇOK PRATİK, LEZZETLİ BİR POĞAÇA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM.BEN ÇOK BEĞENDİM.BİR GECE ÖNCESİNDEN YAPIP,BUZDOLABINDA BEKLETİLEN BİR POĞAÇA. BEN İSE 2 SAAT BEKLETİP YAPTIM..SEVGİLERİMLE...
SÜTLÜ MAYASIZ POĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
60 gr oda ısısında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
Tuz (1 tatlı kaşığı kadar )
İÇ HARCI İÇİN:
Beyaz peynir (ezilmiş)
Kaşar payniri (rendelenmiş)
1 yumurta akı
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
YAPIIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Üzeri kapatılıp,buzdolabına kaldırılır.(Hemen yapabilirsiniz veya ertesi güne kadar bekletebilirsiniz)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.Avuç içinde açılır.içine yeteri kadar peynir karışımdan konur ve kapatılır,yuvarlanır.Kapatılan yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilir 200 derece fırında pişirilir (Ben soğuk fırına koydum)
TARİF EMİNE ÖSER
Teşekkür ediyorum <3
Teşekkür ediyorum <3
olsada yesek elıne sağlık
YanıtlaSilYaptim harika oldu.Tesekkurler.Ben ARZU Kartal
YanıtlaSilArzu Kartal harika birsey oldu cok sagol
YanıtlaSilmaya yok ama mayalı gibi kabarmışlar canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilMayasız poğaçalara karşı önyargılıyım ama bunu deniycem. Elinize sağlık. Bana da beklerim.
YanıtlaSilYaptım, çok güzel oldu, teşekkürler. .
YanıtlaSilHarika hemen de nicem.
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSil