ÖZEL GÜNLERDE SEVDİKLERİNİZE YAPABİLECEĞİNİZ.ÇOK GÜZEL BİR PİZZA BEN TADINI POĞAÇAYA DAHA ÇOK BENZETTİM :) TARİFİ OKTAY USTADAN YEŞİL ELMA PROGRAMINDAN GÖRÜP YAPMIŞTIM. ŞEKİL VE LEZZETİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ SEVGİLERİMLE ...
SUCUKLU & PATATESLİ KALP.PİZZA
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
6 haşlanmış patates
50 gr. sucuk
1 su b. kaşar peyniri rendesi
tuz
50 gr. sucuk
1 su b. kaşar peyniri rendesi
tuz
YAPILIŞI:
Süt, yoğurt, su, sıvıyağı, tereyağı ve mayayı karıştırma kabına
koyuyoruz. Maya iyice eriyene kadar karıştırıyoruz. un,
tuz ve şekerini katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurdan limon
büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Merdane ile el büyüklüğünde açıyoruz. Sıkı bir şekilde rulo olarak sarıyoruz. Hamurun yarısına kadar ortadan ikiye bölüyoruz. Kestiğimiz parçaları içe doğru çevirip birleştiriyoruz.
Ortasına bastırıp çukur bir hale getiriyoruz. fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı için, patatesi rendeliyoruz. Sucuğu doğrayıp patatesle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz. Hamurların çukur kısımlarına Koyuyoruz Üzerine kaşar rendesi koyup (ben yarıısının üzerine koydum)önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Merdane ile el büyüklüğünde açıyoruz. Sıkı bir şekilde rulo olarak sarıyoruz. Hamurun yarısına kadar ortadan ikiye bölüyoruz. Kestiğimiz parçaları içe doğru çevirip birleştiriyoruz.
Ortasına bastırıp çukur bir hale getiriyoruz. fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı için, patatesi rendeliyoruz. Sucuğu doğrayıp patatesle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz. Hamurların çukur kısımlarına Koyuyoruz Üzerine kaşar rendesi koyup (ben yarıısının üzerine koydum)önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Ellerinize sağlık çok şirin olmuşlar :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler.:)
Silİade-i ziyarete geldim:) Aydınlık, güzel, marifetli bir blog:) Ellerine ve emeklerine sağlık. Bu arada kalp pizaların harika:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hoş geldiniz bloğuma Nilgün hanımcım sevgiler..
Silellerine emeklerine sağlık Semacım.Süper görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim sevgilerimle..:)
SilÇok hoş bir sunum olmuş,elinize sağlık :)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hoş geldiniz :))
SilElinize sağlık.Çok güzel olmuşlar .Doğum günlerine, yıldönümlerine yapılabilecek değişik hamur işi olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilSunum çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Siltam benlik kalpli şeylleri seviyorum eşime cocuguma yapacagım bişey daha bizim evde kalpli şeylere daima yer var.)
YanıtlaSilTeşekkür ederim ne güzel bu tarif tamda size göre o zaman :))
Silevet tam benlik bu arada baktıkca deniyecegim birşeyler buşuyorum başarılarınız devamını diliyorum kalpli sevgiler.)
SilEllerine saglik kardesim
YanıtlaSilevlilik yildönümlerinde arkadas ikramliklarinda harika bir alternatif :)
Sevgi ve muhabbetle kucakliyorum kardesim...
Çok sağol kardeşim selam ve dua ile :)
YanıtlaSilÇok başarılı ;) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBen bunu nasıl atlamışım…
YanıtlaSilKalpler tam benlik nefissss olmuş canım…
Ellerine sağlık...