Salçalı misket köfte
Köftesi İçin;
Yarım kg dana kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım ekmeğin içi
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 adet kuru soğan rendesi
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım ekmeğin içi
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sosu İçin;
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Köfteleri Kızartmak İçin;
Sıvıyağ
Yapılışı.
Köftesi için, kıymayı bir kaba koyun. Üzerine soğanı rendeleyip
ekleyin. Diğer tarafta ekmek içi çıkarıp ıslatın. Sonrasında ıslanan
ekmek içini avuç içinde iyice sıkın. Baharatlarını, karbonatı,
yumurtasını, yağını ekleyip hepsini birlikte iyice özleşene kadar
yoğurun. Yoğurduktan sonra elinizi yağlayıp iri misket büyüklüğünde
köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri hafif unlu bir tepsiye koyup
salalyıp unlayın, daha sonra kızartın. Diğer tarafta sosu için,
soğanları piyazlık doğrayın. Bir tencereye yağ koyup üzerine
doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın. Sonrasında üzerine
domates rendesini ve salçayı da ekleyip pişirin. Biraz piştikten sonra
küp şekerleri tuzu ve biraz su ilave edin. Soğanlar piştikten sonra
kızaran köfteleri, sirke ile birlikte ekleyip biraz daha pişirdikten
sonra altını kapatın.
Köfteleriniz çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilköfteler harika görünüyor eşim çok sever deneyeceğim
YanıtlaSil