8 Haziran 2016 Çarşamba

Salçalı misket köfte









Salçalı misket köfte

 

 

Köftesi İçin;

Yarım kg dana kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım ekmeğin içi
Kimyon
Karabiber
Tuz


Sosu İçin;

2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz


Köfteleri Kızartmak İçin;

Sıvıyağ


Yapılışı.

Köftesi için, kıymayı bir kaba koyun. Üzerine soğanı rendeleyip ekleyin. Diğer tarafta ekmek içi çıkarıp ıslatın. Sonrasında ıslanan ekmek içini avuç içinde iyice sıkın. Baharatlarını, karbonatı, yumurtasını, yağını ekleyip hepsini birlikte iyice özleşene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra elinizi yağlayıp iri misket büyüklüğünde köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri hafif unlu bir tepsiye koyup salalyıp unlayın, daha sonra kızartın. Diğer tarafta sosu için, soğanları piyazlık doğrayın. Bir tencereye yağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın. Sonrasında üzerine domates rendesini ve salçayı da ekleyip pişirin. Biraz piştikten sonra küp şekerleri tuzu ve biraz su ilave edin. Soğanlar piştikten sonra kızaran köfteleri, sirke ile birlikte ekleyip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatın.


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Köfteleriniz çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. köfteler harika görünüyor eşim çok sever deneyeceğim

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.