Ispanaklı çıtır börek
Malzemeler:
2 yumurta(1 Yumurtanın sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
1 demet ıspanak250 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Yağlamak için:
150 gram eritilmiş margarinYapılşı:
Bütün malzemeler karıştırılır.Un ilave edilerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur 20 dakika dinlendirilir .Altı beze yapılır.Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Üzerlerine erimiş margarin sürülür.
Daha sonra yufkanın iki ucunu ortada birleştirilir.
Üzerine tekrar margarini sürüp diğer yanlarıda ortada birleştirilir
.
Hamurları 1 saat dolapta dinlendirin.
az sıvı yağla yağlanmış tezgahta merdaneyle olabildiğince ince açılır.
Üzerine ıspanaklı harç serilip rulo yapılır.İster bütün halde ister dilimleyerek,
Yağlanmış tepsiye konup üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilr.
200 derece önceden ıstılmış fırında pişirilir.
1 saat sonra dilimleyerek servis edilir
Yumuşak börek severler;
Pişince fırından çıkartınca üzerine su serpip temiz bir bezle üstü nü örtün
1 saat sonra dilimleyerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.