Tavuklu beşamel soslu enginar dolması
6 adet enginar
1 kasekuşbaşı tavuk budu
2 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 ader orta boy patates
1 ader orta boy patates
3-4 diş sarımsak
Tuz-karabiber
1 çay kaşığı köri
Sıvıyağ
Beşamel sos için:
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kaşık un
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz- karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Tencereye yeteri kadar su yarım limon suyu koyun içine yıkanmış ayıklanmış enginarları koyup üzerine zeytin yağı gezdirip, haşlayın Diğer bir tarafta yeteri kadar sıvıyağ koyun içine havuçları küp küp doğrayıp ilave edin,kavurun havuçlar biraz yumuşayınca soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayınilave edin 1-2 dk çevirin üzerine tavuğu ve küp küp doğranmış patatesi ilave edip pişirinTuzunu karabiberini ve köriyi ilave edin ateşten alın.Haşladığınız enginarları bir tepsiye alın.Hazırladığımız içle enginarları doldurun.Beşamel sosu tüm malzemeleri karıştırıp pişirerek hazırlayın.Enginarların üstüne dökün,son olarak kaşar rendelerini de üzerlerine serpin.200 derece fırında üzerlerini kızartın...
Aman Allahım bu nasıl görüntü, lezzetini tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık. Şahane.
YanıtlaSil