Bulgurlu çiriş otu yemeği
Malzemeler:
1 kg çiriş otu
2 tane orta boy kuru soğan
2 tane orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça
1 türk kahvesi fincanı pilavlık bulgur,
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 türk kahvesi fincanı pilavlık bulgur,
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle tencereye yeteri kadar yağ koyup,üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim.Sarımsağı da minik minik doğrayıp katalım ve pembeleşene kadar kavuralım.Soğan ve sarımsağın üzerine salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım.
Üzerine yıkayıp,ikiye büyükse üçe doğradığımız çirişleri koyalım.Biraz daha karıştırıp,üstüne 1,5 --2 su bardağı sıcak su ilave edip bulgurunu koyalım.
Tuzunuda ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
*20-25 dk pişiyor**
ocaktan almanıza yakın biraz karabiber ekleyip altını kapatıp 10-15 dk dinlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.