6 Mart 2016 Pazar

Zeytinyağlı kuru barbunya





Zeytinyağlı kuru barbunya 


Malzemeler:

 1,5 su bardağı kuru barbunya
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 küçük kase kışlık domates
1 yemek kaşığı salça
Karabiber-pul biber-tuz
Zeytinyağı 


Yapılışı:

Akşamdan barbunya suyla ıslatılır.Ertesi gün suyu süzülür ve düdüklü tencereye alınır.Üzerine yemeklik doğranmış biber,küp küp doğranmış soğan.ince doğranmış sarımsak,salça,baharatlar,domates sos ve göz kararı zeytinyağı yeteri kadar da su ilave edilr hepsini birlkte kaşık yardımıyla iyice karıştırıp,düdüklünün kapağı kapatılır.Düdük fıslayınca 20-25 dk pişirilir...


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.