20 Şubat 2016 Cumartesi

Fiyonk börek










Fiyonk Börek


Malzemeler:

 
3 adet yufka.

Sosu için:
1 çay bardağı (ince beli )sıvı yağ,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı sirke


İç harcı:

Beyaz peynir
yeşil biber
Domates


Üzerine:

Yumurta sarısı
Susam


Yapılışı:

Sıvı yağ, nişasta,un ve sirke bir kase içinde karıştırılır.
İç harcı için yeteri kadar peynir ezilir,biber ve domates ince ince doğranıp hazırlanır.
Tezgah üzerine 1 adet yufka serilir ve kenarlarındaki yuvarlak kısımlar kesilerek ortada kare bir yufka oluşturulur.
Elde edilen kare yufka, ortadan ve yandan kesilerek 4 eşit parçaya bölünür.
Her bir karenin üzerine hazırlanan sos karışımından sürülür.
Yufka iki uçtan ortaya doğru büzdürür ve iki tarafa iç harcından konulur.
Yufkaların sivri olan uç kısımlarından içe doğru katlanıp iç harcının tamamen kapanması sağlanır.
Yufkanın, kenar kısımlarından çıkan parçalara (parçaları ikiye böldüm ve börek içlerine ilave ettim harctan öyle yaydım ) sos sürülüp katlanarak bir parmak kalınlığında şeritler hazırlanır ve fiyonk böreğin orta kısmına dolanır.
Hazırlanan fiyonk börek, ters çevrilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Diğer yufkalarada aynı işlem hazırlanıp tamamlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta kısmına susam serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Görüntü süper..Lezzet 10 numara..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Şahane bir sunum. Çok beğendim, ilk fırsatta deneyeceğim.
    ELinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık görünüm çok gösterişli eminim ki lezzeti de bir o kadar nefistir sevgiler..

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.