Ispanaklı kuş yuvası böreği
Malzemeler:
4yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
İç harcı:
Ispanak (küçük doğranmış)
Beyaz peynir
Tuz
Yeteri kadar sıvıyağ
Beyaz peynir
Tuz
Yeteri kadar sıvıyağ
***Ispanak yaprakları sıvıyağda biraz çevrilir
beyaz peynirle karıştırılır..***
Yapılışı:
Yufkayı tezgaha serin.sostan her yerine sürün.2.yufkayı üzerine koyun.sostan her yerine sürün.sigara böreği keser gibi 8 eşit parça olacak şekilde kesin.yufkanın geniş kenarından rulo yapın.yarıya kadar sarın.yufkanın karşılıklı iki sivri ucunu içe doğru çevirip birleştirerek kase şekline gelmesini sağlayın.bütün yufka parçalarını bu şekilde kase gibi yapın.içlerine hazırlanan ıspanaklı harcı paylaştırın.diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapın..Yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
benim gibi üşenenler için hazırı olsa anında gider alırım nasıl güzel şuna bakkk :)) elinize sağlık
YanıtlaSil