23 Ocak 2016 Cumartesi

Beşamel soslu,tavuklu karnıbahar





Beşamel soslu,tavuklu karnıbahar


Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar
300 gr. kuşbaşı (but kısmından)tavuk eti
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Tuz, zeytinyağı,karabiber

Beşamel sos için:

2 ,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine:

1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Karnabaharı küçük parçalara ayırıp , haşlayın.
Bir tencereye küp,küp doğradığınız soğanları alıp, Yeteri kadar zeytinyağıyla kavurun. Kırmızı ve yeşil biberleri de doğrayıp biraz daha kavurun.Tavuk etlerini ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. karabiber ve tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
Karnabaharı fırın tepsisine yerleştirin. Tavuklu harcı üzerine yayın.
Beşamel sosu hazırlayın. Yağı ve unu küçük bir tencereye alın. unu kavurun. Sütü ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın karabiberini ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatınn . Beşamel sosu tavuklu harcın üzerine gezdirin.Kaşar rendesini üzerine serpip Isıtılmş 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.