Selamün Aleyküm.tüm takipçilerim ve blogcanlarım.Hepinize hayırlı pazarlar.Sizlere çok lezzetli ve kıyır kıyır bir tahinli çörek tarifi paylaşıyorum.Çok lezzetli oluyor.ertesi güne kalınca da aynı lezzeti buluyorsunuz.Denemenizi özellikle öneriyorum sevgi ve selamlar
TAHİNLİ PASTANE ÇÖREĞİ
MALZEMELER:
1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
50 gr margarin (oda ısısında)
1,5 su bardağı ılık süt
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1,5 su bardağı bardağı) tahin
1 ince belli çay bardağı toz şeker
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı -1 tatlı kaşığı pekmez
**
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun iyice . Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın. Tahin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 12 eşit bezeye bölün ve yuvarlayın. Her birini pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin. Bekletme süresi sonunda ilk yaptığımız rulodan başlayarak mümkün olduğunca ince şekilde burarak uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pekmezle karıştırılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış200 derece fırında pişirin.Kabardıktan sonra bir spatula yardımıyla herbirine hafifce bastırıp,pişirin...
AFİYET OLSUN....
ne güzel bir resim olmuş ,çörekler de nefis görünüyor Semacım .ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel kabarmış elinize sağlık sema hanım
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor çörekler.
YanıtlaSilÇayımın yanında öyle güzel olurdu ki. Çok canım çekti.Ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilGel beni ye kurtul bu işkenceden diyor :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilENFES BİR GÖRÜNTÜ ELİNİZE SAĞLIK :)
YanıtlaSil