PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER:
4 adet kalın kabuklu portakalın kabuğu
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI:
Portakal kabuklarının sadece dış yüzeylerini sıyıracak şekilde çok derin almadan rendeleyin.
İnce dilim olacak şekilde soyup kıvırıp rulo yapıp,İğne yardımı ile ipe dizin.
Bir tencereye su
doldurarak kaynatın ve ipe dizdiğiniz portakal kabuklarını kaynayan suya
atın. Su kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatın Portakal kabuklarını çıkararak
haşlama suyunu atın. Bu işlemi üç kere tekrarlayın.Geceden yapın sonuncu işlemden sonra normal çeşme suyu içinde bekletin 5-6 defa aklınıza geldikçe suyunu boşaltıp,tekrar doldurun .Ertesi günü suyunu iyice süzün içine şekeri,su ve portakal suyunu da ilave edip karıştıraark ocak üstünde eritin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin Pişmesine 5 dk kala limonu sıkın
Ellerinize sağlık,bende biriktiriyorum yeniden yapıcam,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilhttp://denizkokusuu.blogspot.com.tr/
Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
Tam da mevsiminde iken hemen bende denemek istiyorum. Ayrıca sunumu da ayrı bir güzel olmuş. Ellerine sağlık canım ;)
YanıtlaSilEline sağlık bu reçeli hep yapmak istiyorum muhakkak deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSildenemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim. Tarif için teşekkürler... En kısa zamanda deniycem sayenizde... Sevgiler :))))))
YanıtlaSilDogrusu cok istah acisi görünüyor,elleriniza saglik. Portakal kabuklarini saklayip yapayim bende.
YanıtlaSilOyle guzel yapmissiniz ki, nefis ve harika otesi gorunuyor :) Bende denemek istiyorum da bir turlu elim gitmiyor :) Ellerinize saglik. Sevgiler
YanıtlaSilbenimde en cok severek yaptigim bir recel..
YanıtlaSilellerine saglik
sevgiler bahcemden:)
Ellerine sağlık canım renk görünüm hepsi çok güzel olmuş afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilNefis olmuş ellerinize sağlık:)sevgiler...
YanıtlaSil