1 Ağustos 2014 Cuma

PATLICAN KAYGANASI

PATLICAN KAYGANASI


MALZEMELER:

Yarım kilo patlıcan
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 küçük çay bardağı maden suyu
Tepeleme 1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber


KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ
 

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına ikiye bölüp. ince dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilir yıkanıp kurutulur.Bir kap içinde yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,,kabartma.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırılır ve bulanır . Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.Arzuya göre değişik soslarla veya yoğurtla servis edilir...


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.