PATLICAN KAYGANASI
MALZEMELER:
Yarım kilo patlıcan
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 küçük çay bardağı maden suyu
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 küçük çay bardağı maden suyu
Tepeleme 1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına ikiye bölüp. ince dilim halinde kesilir,tuzlu
suda bekletilir yıkanıp kurutulur.Bir kap içinde yumurtalar,un,maden
suyu,limon suyu,tuz,karabiber,,kabartma.tozu karıştırılır.Patlıcan
dilimleri bu karışıma batırılır ve bulanır . Kızgın yağda önlü arkalı
kızartılır.Arzuya göre değişik soslarla veya yoğurtla servis edilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.