GÜLPARE TATLISI -- GÜL TATLISI
MALZEMELER:
100 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon
suyu bir tencerede kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra da 7-8 dakika daha kaynatılır ılımaya bırakılır.
Oda ısısındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 20 dakika dinlendirilir. Hamur, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 4 hamur kenarları yarıdan üst üste gelecek şekilde yerleştirilir,rulo yapılır.Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir.
Oda ısısındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 20 dakika dinlendirilir. Hamur, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 4 hamur kenarları yarıdan üst üste gelecek şekilde yerleştirilir,rulo yapılır.Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir.
Bayramınız kutlu olsun...
YanıtlaSil