EV YAPIMI VİŞNE ŞERBETİ
MALZEMELER:
1 kilo vişne
4 litre su
3 veya4 su bardağı toz şeker damak tadınıza göre
1 limon suyu
4 litre su
3 veya4 su bardağı toz şeker damak tadınıza göre
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.Kaynatacağımız tencereye alın üzerine şekerimizi ve suyumuzu ilave edin...
Orta dereceli ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra sıkılmış limon suyunu da katın (renginin daha kırmızı olması için ) ocağın altını kısın.Vişneler yumuşayıp,şekilleri bozulana kadar,Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Ocağı kapatıp,süzgeçten süzün soğutarak servis edin Vişneleri atmayın kek veya tatlı yaparak değerlendirin :)
Orta dereceli ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra sıkılmış limon suyunu da katın (renginin daha kırmızı olması için ) ocağın altını kısın.Vişneler yumuşayıp,şekilleri bozulana kadar,Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Ocağı kapatıp,süzgeçten süzün soğutarak servis edin Vişneleri atmayın kek veya tatlı yaparak değerlendirin :)
ev yapımı gibisi varmı canım.soğuk soğuk nefis olur.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilen doğalından en güzelinden olmuş vişne şerbeti elien sağlık arkadaşım
benim dolapta da erik suyum var bekliyor tarifinin yayınlanmasını akşam olup içilmesini :)
sevgilrimle
En sevdiklerimden ..Ramazanla bütünlesmis gibi,iftar sofralarinda muhakkak olur degilmi?Mevsim disi,kurusu.
YanıtlaSilMevsiminde tazesi.Ben Hamburg'ta ikisinide bulamam :(
Simdiye kadar visneye rastlamadim.Kiraz bulunuyor,visnede bulunsa sâhâne olurdu.Ellerinize saglik.