26 Kasım 2013 Salı

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ


PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER:

1,5 Su bardağı ılık su
1 su bardağı süt veya yoğurt suyu
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke

Tuz
Aldığı kadar un

YAĞLAMAK İÇİN :

Sıvı yağ

ÜZERİNE :

1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemak kaşığı sıvıyağ

İÇ HARCI:

Haşlanmış patates
Arzu edilen baharatlar

YAPILIŞI:

Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Hamur 20 dk dinlendirilir 8 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın.
Tüm bezeleri arkalı, önlü fırçayla yağlayıp; üst üste koyun.
Masanın üzerine temiz bir börek bezi serin.
Bezeyi alıp, bezin üstüne koyun ve yavaşça kenarlarından çekerek büyültün.Her iki kenarına iç malzeme koyun.
Bezi yavaşça kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayın.
Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yada düz bir şekilde dizin.
Diğer tüm bezelerede aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurtalı harcı sürün Isınmış 225 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp, 5 dakika dinlendirin.
Sonra istediğiniz gibi dilimleyip, servis edin

AFİYET OLSUN........

9 yorum:

  1. Semacım ellerine sağlık,şimdi olsada yesem..Çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. en sevdığımdır ama usenırım yapmaya elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim börektir.
    hiç denemedim ama senin tarifini deneyeceğim sanırım.
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık... çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Offf offff neden ANKARA 'dasın kiii ….
    Bayılırım ben bu böreğe ve sen bunu şahane yapmışsın canım arkadaşım…
    Ellerine emeğine sağlık…
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.