KAZANDİBİ
Malzemeler:
Yarım litre süt,
200 ml krema,(1 küçük paket)
35 gr pirinç unu,( 1 Kahve fincanı)
3 tatlı kaşığı nişasta,
1çay bardağı şeker,
1 parça damla sakızı.(arzuya göre)
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı margarin
Yapılışı:
Sütü ve kremayı bir tencereye alıp iyice çırpın,
Pirinç unu, nişasta, şeker ve ezilmiş damla sakızını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Karışımı ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Tepsinizin altını margarin ile yağlayın,
Üzerine pudra şekerini serpin,
Muhallebiyi tepsiye dökün,
Harlı ateşte altı tamamen kızarana kadar tepsiyi sürekli döndürerek kontrollü olarak pişirin,
Ateşten aldığınız tepsiyi soğk su doldurduğunuz daha büyük bir tepsinin içine oturtun,
Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 2 saat daha dinlendirin,
keserek servis edin
NOT : ARKADAŞLAR YUVARLAK BORCAMDA VE İKİ TERTİP YAPIN BENİMKİ İNCE OLDU BİR DAHAKİ SEFERE BENDE 2 TERTİP YAPACAĞIM ŞAHANE OLMUŞ TAVSİYE EDERİM..:)
Semacım ne çok severim,yanınada dondurma..Nefis olur..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşencim
Silen sevdiğim tatlılardan ,eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mehtapçım
SilHımm Semacım bu harika içinde krema var farklı şimdik yemek isterdim :)) ellerine sağlık afiyet şeker olsun sevgilerimle....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Banucum İmkan olsaydı ikram edebilseydim :(
SilNefis görünüyor, evde yapmak beceri istiyor gerçekten.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilooo bu ne güzelliktir böyle.Ellerine sağlık canım.çook severim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
Sil