AŞURE
MALZEMELER:
1 Kg Buğday
2su bardağı Fasulye
2 su bardağı Nohut
2su bardağı Fasulye
2 su bardağı Nohut
1,5 Su bardağı Kuru Üzüm
250 Gr. KayısI
1 Su bardağı Pirinç
2 Su bardağı Süt
1 Portakal Kabuğu rendesi
3 Elma
1,5--2 kg Toz Şeker
su
15 adet incir
15 adet kadar karanfil
2 Su bardağı Süt
1 Portakal Kabuğu rendesi
3 Elma
1,5--2 kg Toz Şeker
su
15 adet incir
15 adet kadar karanfil
ÜZERİ İÇİN:
Kuş Üzümü
Ceviz
Fındık kırığı
Ceviz
Fındık kırığı
kavrulmuş susam
tarçın
nar tanesi
hindistan cevizi
tarçın
nar tanesi
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fasulye ve nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz. Nohutu ıslatırken sıcak su koyuyoruz.
Kayısıları küçük doğrayıp şişiriyoruz üzümleride şişiriyoruz.
Buğdayı iyice yıkayıp kara suyunu çıkartıyoruz.4-5 saat sıcak suda ıslatıyoruz Geceden, suyla beraber 10-15 dakika kaynatıyoruz kapağı kapalı sabaha kadar kabartıyoruz sabah geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.
Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup 1 taşım kaynatıyoruz. küp küp doğradığımız elmaları ve pirinci ilave ediyoruz.
Sütü döküp karıştırıyoruz. Tekrar sıcak su döküyoruz. Biraz kaynadıktan sonra şişirilmiş kayısı ve üzümleri suyunu süzüp ekliyoruz fasulye ve nohutu ekliyoruz.Dövülmüş karanfilleri ilave ediyoruz rende portakal kabuğu da koyup karıştırıyoruz.
Suyunu çektikçe suyunu arttırıyoruz. (kaynar su) Biraz daha karıştırıp şekerini ekliyoruz.
Şekeri eridikten sonra küp küp doğranmış incirleri ekliyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su koyabiliriz. Dibini tutmaması için sürekli karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak biraz daha pişirip altını kapatıyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.istediğimi z şekilde süslüyoruz..
Kayısıları küçük doğrayıp şişiriyoruz üzümleride şişiriyoruz.
Buğdayı iyice yıkayıp kara suyunu çıkartıyoruz.4-5 saat sıcak suda ıslatıyoruz Geceden, suyla beraber 10-15 dakika kaynatıyoruz kapağı kapalı sabaha kadar kabartıyoruz sabah geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.
Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup 1 taşım kaynatıyoruz. küp küp doğradığımız elmaları ve pirinci ilave ediyoruz.
Sütü döküp karıştırıyoruz. Tekrar sıcak su döküyoruz. Biraz kaynadıktan sonra şişirilmiş kayısı ve üzümleri suyunu süzüp ekliyoruz fasulye ve nohutu ekliyoruz.Dövülmüş karanfilleri ilave ediyoruz rende portakal kabuğu da koyup karıştırıyoruz.
Suyunu çektikçe suyunu arttırıyoruz. (kaynar su) Biraz daha karıştırıp şekerini ekliyoruz.
Şekeri eridikten sonra küp küp doğranmış incirleri ekliyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su koyabiliriz. Dibini tutmaması için sürekli karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak biraz daha pişirip altını kapatıyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.istediğimi
Çok severim,ellerine sağlık,Allah kabul etsin:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silbi tabakta bana gönder bekliyorum Allah kabul etsin ellrine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silmmm mis gibi kokusu geldi valla.Ellerine sağlık canım.aşure günün müberek olsun...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şulecim sevgiler
Silelıne sağlık allah kabyl etsın
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilEllerinize sağlık. Aşureleriniz mübarek olsun inşallah..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilAllah kabul etsin. bereketli olsun inşallah..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silaşure yapmak sabır işidir sanırım siz bu testden geçmişsiniz elinize sağlık ve de Allah kabul etsin
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silcok güzel gözüküyor ALLAH kabul etsin elimizi uuzatıp birkase alasım geldi:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Beyhan hanım sevgiler
SilAllah kabul etsin ,harika görünüyor ben de yarın yapıcam inşallah:)sevgiler....
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkürederim bloğuma çok sık giremediğim için yorumunuzu geç farkettim tanıştığımıza memnun oldum :)aşurenizde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık allah kabul etsin yiyenlere şifa olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilAllah kabul etsin,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil