11 Ekim 2013 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA

ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER:

1 Adet kakaolu iki katlı hazır pandispanya

ISLATMAK İÇİN:

1su bardağından 1 parmak eksik süt
1 tatlı kaşığı şeker

KREMASI:

4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

**************

1 paket hazır sıvı krema
1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN.....

12 yorum:

  1. ellerine sağlık ve de iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  3. mm ellerine sağlık Semacım.Canım çekti valla:)

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik bir pasta olmuş,ellerine sağlık..Semacım..

    YanıtlaSil
  5. Of of of nasıl güzel görünüyor... ellerinesaglik... hemen takibe alıyorum bu blogu :)

    YanıtlaSil
  6. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım elllerıne sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.