✿✿EKMEKLİ KÖFTE KEBABI✿✿
MALZEMELER:
10 dilim tost ekmeği.( Ben normal ekmek kullandım )
3 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase yoğurt
1 kase domates sos.
KÖFTESİ İÇİN:
350 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
galeta unu veya ekmek içi
tuz 1 diş sarımsak
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
YAPILIŞI:
Tost ekmeklerini küp küp doğruyoruz ve fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine tereyağı eritip döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Köftesi için, . Tüm köfte malzemeleriyle köfte harcımızı yoğuruyoruz.Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz ve un serptiğimiz tabağa alıyoruz.Patatesleri soyarak küp küp doğruyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz. Servis tabağına fırında kızarttığımız ekmkeleri döküyoruz. Üzerine kızarttığımız patatesleri koyuyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri pişiriyoruz. Biber sosu tavaya döküyoruz, içine zeytinyağı ve az kekik döküp kaynamaya bırakıyoruz.Yoğurdu çırpıyoruz. Servis tabağındaki patateslerin üzerine yoğurdu döküyoruz. Yoğurdun üzerine biber sosu döküyoruz. Pişirdiğimiz köfteleri de en üstüne döküyoruz. Maydanozu incecik kıyıp üstüne serpiyoruz ve servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN..
Konya da buna ekmek salması derler.
YanıtlaSilBen de çok çok severim.. Ellerinize sağlık diliyorum..:))
Teşekkür ederim :))
Silbana uygun yemek olmus elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilTam benlik yemek olmuş
YanıtlaSilEllerine sağloık Sevgiler
Teşekkür ederim.Sevgiler..
Silhımmm nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler..
SilMerhabalar.Teşekkür ederim canım.:))
YanıtlaSil