Kadayıflı çikolatalı puding
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı kadr şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığ kakao
1 pket bitter çikolata
Yapılışı:
Kadayıfları buzlukta 1-2 saat kadar bekletip buzluyken ufalayın.Tereyağ ve şekerle rengi değişene kadar kavurun.
Pudingi için çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin. Kaynayınca çikolatayı ilave edin çırpma telinin yardımıyla karıştırın. Servis edeceğiniz kupların altına tel kadayıf, üstüne puding en üst kısmına da tekrar tel kadayıf koyup soğutarak servis edin.
Sema'nın tavsiyesi:
Tatlıyı en fazla 4-5 saat bekleterek tüketin daha sonraki zamanlarda kadayıf çıtırlığını kaybediyor
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.