Hira tatlısı
Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su
bardağı yoğurt
1 su bardağı un
yumurtanızın büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz
yumurtanızın büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz
1 su bardağı irmik
1 paket
vanilya ben koymadım
1 paket kabartma tozu
Bardak = 200 ml
Bardak = 200 ml
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker2 su bardağı su
Üzerini bulamak için:
2-3 yemek kaşığı kadar irmik
Yapılışı :
Öncelikle tencereye toz şekeri ve suyu dökün,ocağa koyun.Karıştırın şeker eriyince şerbetiniz hazır demektir. (kaynatmayın )
Soğumaya bırakın .
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kabın içine dökün, karıştırın . Yumuşak toparlanabilen bir hamur oluyor.Tepsiyi az sıvı yağla yağlayın.Derince bir tabağa irmiği dökün .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve irmiğin içine atıp hertarafını irmiğe bulayın.Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin .Fırından çıkartın ve kepçeyle tek tek üzerlerine şerbet dökün .Şerbeti çekince ye kadar dinlendirin.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kabın içine dökün, karıştırın . Yumuşak toparlanabilen bir hamur oluyor.Tepsiyi az sıvı yağla yağlayın.Derince bir tabağa irmiği dökün .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve irmiğin içine atıp hertarafını irmiğe bulayın.Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin .Fırından çıkartın ve kepçeyle tek tek üzerlerine şerbet dökün .Şerbeti çekince ye kadar dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.