30 Mart 2019 Cumartesi

Şehriyeli mercimekli bulgur pilavı







Şehriyeli mercimekli bulgur pilavı

Malzemeler


1 türk kahvesi fincanı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı şehriye
1 orta boy soğan
2,5 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ 

Yapılışı

Mercimeği 5-6 saat önceden ıslatalım.
Daha sonra yıkayıp haşlayın.
Şehriyeyi sıvı yağ da iyice kavurun.
Haşlanan mercimeğin suyunu süzelim tekrardan tencereye alıp üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca bulguru ve şehriyeyi içine ilave edin.
Tekrar su kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Tereyağ da yemeklik küp,küp doğradığımız soğanları iyice kavurun ve pişen pilavın üzerine döküp pilavı karıştırın bir kaç dk sonra ocağı kapatın demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.