Malzemeler
1 ince belli çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağ
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
( aynı portakalın) rondoda çekilmişi
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
( aynı portakalın) rondoda çekilmişi
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı
Portakal kabuğunu rendeleyin. Üzerine kalan kabuğu tamamen
soyun.Dilimleyerek rondadan geçirin. Yoğuracağınız kaba koyun portakal
kabuğu,şekeri ve eritilmiş ılımış yağ ile birlikte iyice karıştırın.
Kabartma tozu ve azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yapın. Hamurdan ceviz biüyüklüğünde parçalar koparıp rulo
yapıp kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırında
pişirin.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
En kisa zamanda denemeli
YanıtlaSil