Mürdüm eriği marmelatı
Malzemeler.
1,5 kg. Mürdüm eriği
2,5-3 su bardağı toz şeker
(eriğin tadına göre az veya çok)
2-3 diş limon tuzu
yarım su bardağı su
Yapılışı.
Erikler ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır ve su ile bir tencereye alınıp kısık ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen erikler blender ile ezilip, püre haline getirilir. Kabuklarını almaya gerek yok, blender ile tamamen eziliyor.
Erik püresi tekrar tencereye alınır, toz şeker ilave edilip, yine kısık ateşte kıvamı oluncaya kadar kaynatılır. Altını kapatmadan 2-3 dk önce limon tuzu ilave edilir.
Sıcakken kavanoza konulur ve kapağı kapatılır,ters çevrilir..
En sevdiğim erikkkk :)) Annemde komposto olarak yaptı kalanıyla marmelat yapabiliriz aslında ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sema Hanım, nefis görünüyor. Mürdümü de çok severim.
YanıtlaSil