27 Ağustos 2016 Cumartesi

Kabak beğendili tavuk sote





Kabak beğendili tavuk sote

 

Malzemeler:


Beğendili kısım için:

Yarım kilo yeşil kabak (3adet)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tahin
1 ince belli çay bardağı kaşar rendesi


Tavuklu kısım için:

600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk kalça
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz-karabiber-pul biber

Yapılışı:

Tavuğu kızgın tencereye alıp rengi dönene kadar soteleyin.Üzerine sıvıyağı ilave edin.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Birlikte kavurmaya başlayın. . 5-6 dakika kavurduktan sonra doğranmış biberleri ve domatesi de ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Tavuklar ve sebzeler sularını salıp çekinceye ve iyice pişinceye kadar karıştırın. Pişince kenara alıp bekletin.
********
Diğer tarafta kabakları rendeleyin Tereyağını tencereye alıp,eritin.Üzerine rendelenmiş kabağı ilave edin yumuşayıncaya kadar kavurun.Üzerine ununu ilave edip,un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Tahini döküp iyice karıştırın azar,azar sütünü ilave edin Sütünü çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.En son kaşar rendesini ilave edin,eriyince ocağı kapatın İlk sıcaklığı çıkınca tabaklara bölüştürün üzerine, tavuk soteyide yeteri kadar pay edip,sıcak sıcak servis edin.
BU YEMEĞİ ŞEF ESAT ÖZATA BEYİN TARİFİNDEN ESİNLENİP YAPTIM.
KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.