Kiraz marmelatı
Malzemeler:
1 kilo Kiraz
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ
3-4 adet limon tuzu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ
3-4 adet limon tuzu
Yapılışı:
Kirazları yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
Mutfak robotunda iyice çekin.
Bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
Üzerine biriken köpükleri alın.Tereyağını ekleyin.
Orta hararetli ısıda kıvamaı oluncaya kadar pişirin.
İndirmeye 3-4 dakika kalalimon tuzunu ekleyin,ocaktan alın.
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Mutfak robotunda iyice çekin.
Bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
Üzerine biriken köpükleri alın.Tereyağını ekleyin.
Orta hararetli ısıda kıvamaı oluncaya kadar pişirin.
İndirmeye 3-4 dakika kalalimon tuzunu ekleyin,ocaktan alın.
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.