4 Temmuz 2015 Cumartesi

Sütlü ramazan pidesi





















Sütlü ramazan pidesi

 

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un


Üzerine:

Yumurta sarısı


Yapılışı:


Öncelikle sütün yarısıyla şeker ve maya hamur yoğuracağımız kabın içinde 5 dakika kabarması için karıştırılıp bekletilir.Üzerine geri kalan süt,tuz ve sıvıyağ eklenir.
Azar,azar un ilavesiyle kulak memesi kıvamına getirilir.Hamur elastik bir kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika. boyunca yoğrulmalıdır.Sonrasında hafifçe yağlanmış hamur kabartma kabına alınır.Hamu iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat kabarması için bekletilir.Kabaran hamur Pişirileceği yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.El yardımıyla 25 -30 cm çapında yuvarlak açılır .Üzerine mutfak bezi örtülür 45 dakika da bu şekilde bekletilir..
Resimlerde görüldüğü gibi bıçağın keskin olmayan tarafıyla şekillendirilir.Orta kısmına susam ve çörek otu serpilir...
 **(pideyi fırına vermeden önce fırın içine elle veya fıffısla su serpiştirilir fırını nemlendirmek için)**

 Önceden ısıtılmış 225 derece fırında10 dakika 10 dakikanın sonunda dereceyi 200 e getirip kızarıncaya kadar pişirilir.  Sıcakken üzerine su serpiştirilir ve üzeri bezle sarılıp biraz yumuşaması için bekletilir...


Afiyet olsun...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.