TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
Yarım kilo dana işkembesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Dana kemiği
******
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Dana kemiği
******
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
TERBİYESİ:
1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
1 su bardağı işkembenin ılık suyu
YAPILIŞI:
İşkembe yıkanır iri parçalara bölünür.Tencereye dana kemiğiyle beraber konur kaynatılır.4-5 dakika kaynatılır ve suyu süzülüp,dökülür.Tekrar soğuk suyla yıkanır Tencereye kemikle birlikte konur.Üzerine çıkıncaya kadar su ilave edilir.Bir adet kabukları soyulmuş bütün kuru soğan ve temizlenmiş sarımsaklar da konulup düdüklü tencerede pişmeye bırakılır.Pişen işkembeler sudan çıkarılır.Küçük küçük doğranır.Tencereye tereyağ konur eritilir,un ilave edilip,kavrulur Çok az soğuk suyla açılır.Üstüne işkembenin suyu ve doğranmış işkembe katılır.Bir kabın içinde tüm terbiye malzemeleri blendırla çırpılır Ocaktaki çorbaya ilave edilir.3-4 dk kaynatılır tuzuda atılır kaynatılıp ocak kapatılır..
işkembe hiç yemem ama görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil